MINIsteriet – facebook app af partiet Venstre

Skrevet d. 03. jan 2011 af Thomas Bigum i Facebook Tendenser

 

TEMA: Politikere på facebook

Så har jeg personligt lagt facebookvæg til en applikation udviklet af partiet Venstre kaldet MINIsteriet. Et spil, hvor man skal man danne regering og gennemføre lovforslag. Spillet er målrettet førstegangsvælgerne og der er udlovet præmier til de bedste.

Det var egentlig min intention under temaet Politikere på Facebook, at skabe en hæderlig række af gode eksempler på facebookhåndtering, som så kunne inspirere enkeltvis og evt. sammensættes i nye og endnu bedre kombinationer. Men der var ikke meget positivt at sige om Dan Jørgensens (S) annoncekampagne, og Venstres applikation giver lutter lyst til at pege på alle fejltagelserne.

Det positive først

Der er ikke så meget positivt at berette fra min oplevelse med applikationen, andet end det da må tænkes at være ganske effektfuldt at udsætte førstegangsvælgere for politiske dilemmaer man som parti selv har formuleret. Mon ikke den del vil give bagslag så snart kommunikationseksperter får lov at vurdere ordene et ad gangen.

Spørgsmål fra spillet

“Synes du, at der er stor forskel mellem rig og fattige i Danmark i forhold til resten af verden? JA/NEJ”

… muligvis effektfuld vinkling i forhold til at påvirke deltageren i spillet, men alt for ufint i kanten efter min ydmyge mening.

Så var der lige Facebook egne regler

Det har vist kikset lidt med at forstå det som kaldes Facebook Platform Policies. Jeg tolker blandt andet følgende:

“Users must always consent to any Stream story you post on their behalf.”

… som værende et krav til at man som bruger får en chance for at tage stilling til vægopslag. Man kan som udvikler komme rundt om dette, ved at bede om en generel accept som tydeligt angiver, hvad der vil ske. Senere i samme afsnit står, at man som applikationsudvikler skal give brugeren en mulighed for at springe over uden at der publiceres noget på væggen.

Jeg erindrer ikke at jeg som bruger tog stilling til disse ting – og hvis jeg gjorde så mener jeg nu nok at ordet “tydeligt” er blevet gradbøjet.

Den virale effekt

For at få applikationen til at spredes med forstærket viral effekt, bliver man i spillet bedt om at udpege en regering blandt vennerne. Selve ministerudpegningen strider, så vidt jeg tolker det, mod den af facebooks retningslinjer, der kræver at brugeren ikke via applikationen poste på mere end én vens væg.

Nuvel, man bliver “blot” bedt om at pege på tre venner til ens regering – så den eksploderer ikke for øjnene af facebookdanmark, og man bliver trods alt også tildelt muligheden for at fortsætte spillet uden at vælge ministre blandt vennerne.

Der står anført at det vil få indflydelse på spillet, om man kan samarbejde med de venner man danner regering med, men set herfra fortaber det sig i den blanke uvished, hvornår den indflydelse skulle træde i kraft. Man kan i hvertfald nå til vejs ende i den indledende del af spillet uden brug af vennerne.

Hvad kan vi vente os?

Om jeg får brug for mine ministerkollegaer, tror jeg ikke jeg får svar på. Der er simpelthen for mange fodfejl i denne applikation, til at jeg tør formode den får lov at blive liggende uden at Facebook træder ind.

Spændingen kommer efter min overbevisning til at handle om hvorvidt Facebook når at lukke den ned, før den danske presse får givet den så mange læsterlige prygl for sit manipulative gameplay, at Venstre selv vælger at trykke på pause-knappen.

——–
Følg mig på Twitter for updates i sagen, eller
på min Facebookside, hvor der i tilgift er tips og tricks til FB-håndtering.

Gratis e-bog! Hent den her

Derfor vender dine fans aldrig tilbage - De 7 største dødssynder i håndteringen af Facebook

Helt gratis. Afmeld når som helst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *