Er du blevet scammet på Facebook?

Skrevet d. 18. okt 2010 af Thomas Bigum i Facebook

facebookscamFacebook scam, virus, hoax, hacking. Kært barn har mange navne – og i sær hvis det kære barn er et farligt et af slagsen. På Facebook er alle internettets farer også tilstede – forklædt i forskellige udgaver.

Like-jacking
Det fænomen fra internettets mørke side som er tilstede allermest på Facebook findes ikke udenfor Facebook. Derfor har det også et navn, som siger mere om hvad det er. Like-jacking er ordet for at kapre brugernes “like”, dvs deres tryk på en “synes godt om knap”, formålet er ret åbenlyst.

Fat i brugeren – og vennerne
Når først man får vristet et “Like” ud af folk opnår man to ting. For det første har man sluset ofret ind i en facebookside, og har nu muligheden for at sende flere fristende sager afsted mod ofrets væg. For det andet, så er snebolden skubbet videre – idet vennerne kan se der er trykket, og nu ligeledes fristes.

Uskyldigt til at begynde med
Like-jacking er sådan set i sig selv ikke farligt at blive udsat for. Det er mere hvad bagmanden ellers er ude på. Som oftest er der penge i like-jacking, hvis man kan bombardere sine like-jack ofre med reklamer. Det er jo egentlig heller ikke farligt, men kun irriterende at blive udsat for.

foredrag om facebookDe helt grumme sager skal foregå udenfor Facebook, dvs. man på et tidspunkt i processen bliver sendt ud af Facebook, hvor en flittig programmør kan lægge nogle lidt heftigere fælder. Fælder af den mere klassiske slags, og så kommer de almindelige begreber ind i spillet såsom virus og hacking.

Hvad er du blevet udsat for, og hvor irriterende var det?
Brug kommentarfeltet herunder.

Gratis e-bog! Hent den her

Derfor vender dine fans aldrig tilbage - De 7 største dødssynder i håndteringen af Facebook

Helt gratis. Afmeld når som helst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *