Facebook Places – Online markedsføring bliver til virkelighed

Skrevet d. 29. okt 2010 af Thomas Bigum i Facebook Places Nyt fra Facebook

 

Online Markedsføring kan mange gange handle om at løse opgaven med at få folk til at samle information op på nettet, og derefter gå ud i den virkelige verden og konsumere – dvs købe produkter eller ydelser.

Nu kommer Facebook Places snart til landet, men mens vi venter tester de fra FBs side løs på det nordamerikanske kontinent. Der åbnes zone for zone, og turen er endnu ikke nået til Danmark, mens der er fuldstændigt åbent i United Kingdom – og eftersigende åbent i en lightudgave i Holland.

Der er lige nu nogle spændende tendenser på vej, at dømme ud for seneste tests i USA. Online Markedsføring bliver til virkelighed – du kan simpelt hen gå online mens du befinder dig i en butik, og opnå fordele.

Allfacebook.com oplyser at der lige nu testes en service, hvor fysiske steder (“places”), vil kunne tilbyde særlige tilbud til folk der “Checker Ind” via deres telefon – når de opholder sig på selve den fysiske lokation.

I en mail fra Facebook til testvirksomhed lyder det:
“During the dates of your deal, Facebook Places users will be able to check in at your business to redeem your deal. Be sure your team (employees) is ready to honor your deal when customers present your deal redemption screen.”

Vi taler altså om, at brugere kan blive belønnet – alene for at dukke op i en butik. Og selvfølgelig markere via Facebook de er ankommet…. og heri består værdien for butikken, for det kan vennerne se.

Af det kan tolkes at rabat-kupon systemer står overfor et kvantespring, og at alle som opererer i det marked lige nu står ansigt til ansigt med konkurrent af massive proportioner – særligt i det unge købestærke segment som er mere på Facebook – end de bruger tid på at bladre i kuponkataloger.

Klik for at se i stor

Vi taler på en måde om “Coupons 2.0” – et begreb jeg selv opfinder til lejligheden. Indtil nu har man jo ikke kunne ane, hvad venner og familie har fundet af gode rabatkuponer, og pludselig er ligger alt det lige for næsen af en.

Vi kender ikke rabatkupon-mekanismer så meget her i Danmark, fordi de i mange år har været forbudt herhjemme. Vi hopper så direkte til Rabatkuponer 2.0, som umiddelbart ser klart stærkere ud en version 1.0, og i øvrigt mindre ressourcekrævende – set i forhold til tryksager der skal ud til kunderne, klippes ud, og bæres tilbage til butikken før eksempelvis 5 kroners rabat på 5 dåser tomat kan indløses.

I første omgang kræver det, at man er udrustet med en mobiltelefon af en vis teknologisk standard, så vi skal nok lade et par år løbe af kalenderen før alle generationer kan lege med.

Jeg vil via Facebook Indblik hold jer opdaterede på denne sag. Har du ikke skrevet dig op – så grib chancen, og tilmeld dig i højre side.

  • Hvilke muligheder ser du i Facebook places, og tror du at danskerne er klar til princippet?
  • Kan Facebook Places måske sætte gang i salget af moderne mobiltelefoner til husmødre, så de kan samle deres rabatter op?
  • Er du en af dem som kan tilbyde noget til kunderne – i så fald hvad ville være sjovt at tilbyde?

Gratis e-bog! Hent den her

Derfor vender dine fans aldrig tilbage - De 7 største dødssynder i håndteringen af Facebook

Helt gratis. Afmeld når som helst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *