Facebook sælger vores privatliv – so what?

Skrevet d. 20. okt 2010 af Thomas Bigum i Facebook Nyt fra Facebook

private dataMen har du ejendomsretten over dine fodspor?

Data om vores adfærd bliver solgt videre, og det kan i det utrænede øre lyde skræmmende. For der er ikke langt fra ordet adfærd til privat data når en bladsmørrer skal piske en facebookstemning i vejret.

Det hele starter i en velkendt historie:
Nu skal i høre om Peter og Ulven.

Hvis nogen spiller Farmville på Facebook og bagefter bliver stødt på manchetterne over at udviklerne af Farmville applikationen kan se de har spillet, så burde man tage et realitetscheck af de store. Bremse op i et øjeblik og spørge sig selv – so what?

Nu har der efterhånden længe været gået global folkesport i at skyde på Facebook og det farlige spøgelse de kalder “vores private oplysninger”. Men kom nu folkens. Hvad er det så der er farligt? Der dør stadig flere mennesker som følge af nedfaldne potteplanter end der er mennesker der kommer i uføre på baggrund af at nogen har lagret information om adfærd på nettet.

Når man har sat sine spor, må man stå ved dem – eller fra start blive hjemme. Det værste der kan ske er at man bagefter bliver eksponeret for relevante reklamer. Det sagt med tryk på relevante!

I dette youtubeklip får du essensen af den seneste sag. Bemærk at ingen kan komme til sagen, når der skal svares på spørgsmålet – so what?

Ulven kommer!… hvad skal der råbes, hvis der en dag sker noget seriøst farligt?

Gratis e-bog! Hent den her

Derfor vender dine fans aldrig tilbage - De 7 største dødssynder i håndteringen af Facebook

Helt gratis. Afmeld når som helst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *