Facebook mail – de kalder det ‘social inbox’

Skrevet d. 16. nov 2010 af Thomas Bigum i Facebook Nyt fra Facebook

Det var ikke bare en facebook mail, men forventningerne blev stort set opfyldt, da Facebook i aftes dansk tid afholdt pressemøde. Den samlede presse, og hæren af entusiaster og eksperter gættede alle på, at vi nu skulle se Mark Zuckerberg fortælle verden, hvordan et fremtidigt email system ser ud.

De kalder det Social Inbox.


Folkene på udviklerteamet var repræsenteret af en inspirerende og entusiastisk fyr, som på pressemødet illustrerede baggrunden for den tankegang Facebook nu implementerer. Han havde som eksempel samlet ALT den kommunikation han har haft med sin nuværende kæreste – og lagt det ind i Facebooks nye Social Inbox.

Det inkluderede både beskeder, sms, og chat – og som han sagde det “we ca allways pick up where we left“, og det er lige gyldigt om det har været den ene eller den anden skriftlige kommunikationsform. Vi kan altså forvente en fremtid, hvor Facebook giver os (måske primært ungdommen) muligheden for at blive indenfor Facebook i al den sociale kommunikation.

For at nævne ting vi kan forvente, som vi allerede kender, så byder det nye beskedsystem på muligheden for at vedhæfte filer. På den måde nærmer vi os hurtigt tankegangen ved emails. Dertil kommer også en form for mappe-struktur som folk kender fra deres mailboks. Facebook går dog en anden retning end det traditionelle, så her dukker den nye tankegang for alvor op.

Den sociale indbakke definerer nemlig beskederne efter hvem de kommer fra. Via Facebookprofilen har vi jo indledningsvist fortalt hvem der er vores kontakter i vores sociale liv, og den viden tages altså med over i indbakken. Vi vil opleve en indbakke fra “venner”, en indbakke fra “andre” og så en indbakke til junk.

Hvad får vi så?
Forvent ikke et nyt alternativ til gmail, og tro ikke at din arbejdsmail skal skiftes ud med en @facebook-mail.
Men læg mærke til at Facebook med denne justering IKKE gik efter at tage bolden fra Google, men i stedet forbliver på deres hjemmebane – nemlig den sociale kommunikation. Det spørgsmål der trænger sig på, er om Facebook tager hul på det som kan blive fremtidens kommunikationsform også for virksomheder.

Gratis e-bog! Hent den her

Derfor vender dine fans aldrig tilbage - De 7 største dødssynder i håndteringen af Facebook

Helt gratis. Afmeld når som helst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *