Friendship Pages

Skrevet d. 04. nov 2010 af Thomas Bigum i Facebook Hjælp Nyt fra Facebook Tendenser
Åbn for at se i stor
foto:mashable.com

Ultimativt snageværktøj?
Berlingske.dk kalder i dag friendship pages for et snageværktøj. I virkeligheden er der tale om en funktion der i grove træk hele tiden har været der.

Facebooks udfordring med den evigt hungrunde paranoidpresse er, at de har omdøbt funktionen. De har finpudset den og nævnt den på et pressemøde:
Folkesporten de kalder angst for det ukendte kan fortsætte..


Gammel vin i ny flaske
Tidligere hedder funktionen væg-til-væg eller på engelsk wall to wall. Det var et link som sad under en besked på ens væg, som så ville føre en hen på et særsilt sted, hvor alt korrespondence er samlet – præcis som i en besked via postkassen (altså bare synligt for fælles venner).

Stadig privat
Friendship pages er stadig en privat ting. For at kunne se korrespondencen, og andre interaktioner mellem to personer, skal man være venner med mindst den ene, og begge skal have indstillet deres væg til fuldt offentligt.

Hvis begge personer respektivt har fuldt offentlig væg – er der jo ikke så meget snageri over det. Hvis deres billeder er offentlige, er der heller ikke meget snageri over at kunne se hvor og hvornår den ene har tagget den anden.

Fører to personer en privat samtale på hinandens væg, må det antages at der er meget lille sandsynlighed for at de bliver fortørnede over at nogen kigger med.

Friendship pages er en støttefunktion. En mulighed for at catche up, som det hedder på godt dansk. “Hvad talte vi om sidst, hvornår var det vi mødtes, og kan du huske dengang…?”

Læs om Friendship Pages hos en kilde der ligesom jeg formår at bevare roen.

“For those of us who have worked on it, the best part is the human side of these Pages. They can bring back memories, conversations and times spent together.”

HUSK: Der er spændende nyt på min facebookside

Gratis e-bog! Hent den her

Derfor vender dine fans aldrig tilbage - De 7 største dødssynder i håndteringen af Facebook

Helt gratis. Afmeld når som helst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *