Flere og flere fortryder noget der ligger på nettet

Skrevet d. 08. apr 2011 af Thomas Bigum i Digitalt fodaftryk Tendenser

Det handler selvfølgelig primært om Facebook, for det er her vores privatliv i udstrakt grad havner. Men husk at der er en rig mængde forholdsregler at gøre sig.

Hvis ens tærskel for pinlighed over at blive mødt med sandheden om egen opførsel er lav, så kan man starte med at lade sit indhold være udelukkende tilgængeligt for venner og kun venner.

Hvis der allerede ligger f.eks. billeder, hvor man selv mener man fremstår på en uhensigtsmæssig måde – skal man ikke skamme sig over at kontakte den der har lagt billedet på Facebook. Det bør være almen dannelse, at man straks fjerne ting om andre, hvis man bliver bedt om det.

De ting man selv har lagt kan man selvsagt fjerne selv, og så er det ellers bare at undlade at blive grebet af paranoia. Opfør dig som den du vil huskes som. Sig det du vil huskes for. Indrøm dine fejltagelser, og tag det med et smil.

Det er menneskeligt at begå fejl.

På skoler og i fritidsklubber holder jeg foredrag om emnet. Det digitale fodaftryk og reputation management er en del af vores samfund, og jeg mener ikke man kan komme uden om det i undervisningen af børn og unge. Hvis ikke de introduceres for det, så skal de lære af fejl, som de kunne have været foruden.

Gratis e-bog! Hent den her

Derfor vender dine fans aldrig tilbage - De 7 største dødssynder i håndteringen af Facebook

Helt gratis. Afmeld når som helst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *