Hvorfor, og hvordan installerer jeg en Google +1 knap?

Skrevet d. 05. jul 2011 af Thomas Bigum i Google Google plus

google plus specialist
Skal du indsætte en Google +1 knap på blog eller hjemmeside, så stiller Google et værktøj til rådighed.

+1 knappen tjener det samme formål som den like-button de fleste har lært at kende efter flere år med Facebook. Plus en knappen har dog en spændende ekstra dimension.

Web 3.0 – det semantiske web
Nu har vi talt om web 2.0 længe nok, til at vi ser os om efter version 3.0, og Googles knap er et godt afsæt mod fremtidens internet. Når en bruger trykker på +1 knappen sker der mere end blot en anbefaling som vi kender det fra like-knappen. Brugeren fortæller også Google noget om sin smag og sine interesser.

Når brugeren fortæller om sin smag ved at trykke på dine +1 knapper, så stiger sandsynligheden for at brugeren vender tilbage.

Den information kan Google benytte til fremover at forsøge skabe både en endnu bedre oplevelse og også et større udbytte af Googles andre funktioner. Her tænker jeg primært på søgninger, som jo er Googles hjemmebane.

Det semantiske web – kaldet web 3.0 – er den oplevelse der kommer ud af at internettet allerede fra start har en idé om hvad vi leder efter, og hvad der interesserer os.

google-plus-hangouts-thomas-bigum-ekspert-i-sociale-medier-hangouts

Hvorfor installere en +1 knap?
Derfor er den primære årsag til at give brugerne mulighed for at trykke på googles plus en knap, at du ved klik har sikret en form for vedvarende relation med brugeren der klikkede. Hvis brugeren senere bruger Google til at søge efter noget, som du også har leveret indhold om, så stiger chancen for at du atter engang dukker op for øjnene af denne bruger. Det sker således fordi brugeren tidligere har anerkendt dig og dit website som brugbart.

I bonus får du så anbefalingen via googles sociale netværk Google plus. Man behøver ikke være ekspert i Google plus, for at regne ud at det er en gave. En gave fra brugeren til dig, som du skal regne med at du fortjente fordi du “leverede varen”.

Læs mere om det sociale netværk Google plus.

arrow-darkgray-1 Google Plus.

Hvis du spørger mig: Hvordan får jeg flere til at trykke på +1 knappen?, så har du dermed fået serveret svaret. Du får flere +1 ved at levere indhold der tilfredsstiller og måske oven i købet imponerer dine brugere.

Når du så selv skal tage stilling til om du skal trykke på +1-knapper, så skal du ikke kun tænke på at det handler om en anbefaling, men ligeså meget handler om at forbedre dit eget udbytte senere.

Hvis du trykker +1 til dette indlæg, vil du have markeret overfor Google, at ham der Thomas Bigum måske nok en anden gang siger noget klogt, om det emne du søger information om.

Tror du jeg gør det?
– så er det relevant at klikke +1 nu.


Gratis e-bog! Hent den her

Derfor vender dine fans aldrig tilbage - De 7 største dødssynder i håndteringen af Facebook

Helt gratis. Afmeld når som helst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *