Hvad er Instagram nu for noget?

Skrevet d. 19. aug 2011 af Thomas Bigum i Instagram Tendenser

Instagram er et socialt netværk i form af en mobilapplikation som buldrer frem. I juli 2011 passerede netværket, som af brugerne forkortes IG, flotte 7 millioner brugere. Et massivt indryk forårsaget af ingen ringere end Justin Bieber skabte sågar kaos i teknikrummet hos udvikleren Mike Kriegers team.

Hvad er Instagram?
I sin enkelthed er det et socialt netværk, hvor “opdateringen” kun kan være et foto. Hvor man kan trykke follow til andre brugere, har en forside feed hvor disse brugeres billeder glider ned over efterhånden som de bliver taget – og hvor man kan trykke like på billeder, og også lægge en kommentar. Såre simpelt.

Bedre billeder til Instagram
Se med her, hvor jeg giver et godt råd om at tage bedre billeder til Instagram.


Kom på kursus i Instagram hos Bigum&Co


Justin Bieber på endnu et socialt medie
Knægten forstår at nurse sine fans. Det er hans karriere funderet på, og når han åbner konto et hvilket som helst sted, så kan det være en god idé lige at advare ejerne af serverne inden.
Læs mit tidligere indlæg om Justin Bieber på youtube. Snoop Dogg har været på Instagram længe, og kan også være sjov at følge.

Sådan bruger man Instagram -> lyt først
Det kræver først og fremmest en smartphone. Når du har hentet applikationen og oprettet en profil, er du blevet en køreklar IG’er.

flere followersSom med alle sociale medier er den bedste approach at lytte først. Du “lytter” ved at finde interessante brugere og trykke follow. Næste gang du åbner Instagram kan du rulle over feed’en og se deres nyeste billeder. Hvis det ikke interesserer dig, så tryk unfollow igen.

Hvem skal man følge på Instagram?
Du kan starte med at følge mig. Søg på thomasbigum, og tryk follow. Jeg prøver ihærdigt kun at tage billeder, som giver en oplevelse, fortæller en historie eller blot er decideret smukke. Ingen billeder af min aftensmad, min hund eller mig selv i spejlet.

Search tags
Dit næste trin er at lægge mærke til hvordan jeg under mine billeder har sat tags. Disse #tags lægger billedet i kategori af lige præcis det navn. At trykke på et tag giver dig muligheden for at se billeder af #danmark, og på den måde finde andre IG’ere der er fra Danmark eller har været her.

Brug søgefunktionen til at finde andre interessante tags og dermed ligesindede. Hvis du kan lide #streetart eller “kitesurfing har du adgang til en lind strøm af billeder fra hele verden hele tiden. Finder du en bruger der tager mange kitesurfingbilleder, så er det klart du skal trykke follow.

Tag gode billeder til Instagram
Efter du har oprettet og lyttet er du klar til selv at bidrage til festen. Ved at være tilskuer først har du en klarere fornemmelse af hvad gode billeder på Instagram er, og du undgår at prøve at lege med uden nogen som helst respons fra andre.

Brug telefonens almindelige kamera i din hverdag, og upload kun det allerbedste til Instagram. Bag hvert af mine billeder er hurtigt 30 billeder som jeg ikke lagde på Instagram, fordi jeg kan mærke at de ikke har høj nok kvalitet til at en italiensk fyr, en japansk pige og en amerikansk mand i 40’erne synes det er særlig spændende.

Gå op i om dit billede er noget værd for dine followers – ellers får du ikke flere followers på Instagram.

Få flere followers på Instagram
Opskriften er meget simpel. Du skal give for at få.

Først og fremmest skal du tage nogle gode billeder, for hvis folk kigger forbi din instagramprofil, og ikke kan se noget særligt – så skrider de igen uden at blive follower. Det vil altså sige du skal GIVE gode billeder for at FÅ flere followers.

Instagram likeDernæst skal du ud og gøre dig bemærket. Det gør du ved at kommentere og rose de gode billeder du falder over på din vej rundt i #tags og på din daglige feed. IG’ere er flinke til at give hinanden en chance, så et follow for et follow er ikke udsædvanligt, og krydrer du med rosende kommentarer så vil folk gerne se nærmere på din follow knap.

Synlig i Instagrams #tags
Under dine egne billeder skal du sætte tags. Det vil gøre dit snapshot synligt for andre IG’ere der browser rundt, og ikke endnu har fundet dig. Som jeg beskrev længere op kan du finde danskere ved at søge i #danmark, og derfor kan du selv blive fundet hvis du tagger et godt billede af noget dansk med #danmark i kommentarfeltet.

Afsted med dig, og nyd så de flotte billeder fra hele verden. Har du brug for hjælp, så tilmeld dig kursus i Instagram hos Bigum&Co. Her gennemgår vi hvorfor Instagram er begyndt at spille en rolle, hvad det er, og hvordan det bruges i virksomheder.


Gratis e-bog! Hent den her

Derfor vender dine fans aldrig tilbage - De 7 største dødssynder i håndteringen af Facebook

Helt gratis. Afmeld når som helst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *