“Ingen reklamer tak” er Googles chance

Skrevet d. 08. aug 2011 af Thomas Bigum i Facebook Google plus Tendenser

Vi vil allerhelst bare gerne være fri, hvis du spørger os. I det enkelte tilfælde kan enhver af os brugere af de sociale medier, måske nok synes det er cool, at kunne danse lidt rundt med de brands vi godt kan lide, men alle og enhver kender følelsen af, at det er blevet for meget.

Facebook og græsk ferie

For meget reklame hører jeg mange betegne som Facebooks svaghed. Facebook-oplevelsen ender nemt som en stressende tur forbi de vinkende, smilende og flyveseddeluddelende tjenere på fortovene af enhver sydeuropæisk ferieby med plads i kataloget hos Star Tour.

Det er god forretning for restauranterne at gøre det, men lå der en parallel gade, hvor det var muligt at vælge restaurant uden at skulle skuldertackle sig vej, så var den nok hurtigt mere velbesøgt.

Hvor er vi på vej hen?
Det er svært at sige, men der er masser af fixpunkter i internettets korte historie. Googles søgemaskine vinder ikke kun indpas fordi den er god. Den er reklamefri. Bloggere kan tiltrække større og større læserskarer, fordi de i udgangspunktet er uafhængige, dvs reklamefri. Selv Facebooks grundsten var reklamefri. Tendenser synes at tage afsæt fra reklamefri muligheder.

(*tilføjet 11. august. Bemærk venligst innovativt sprogvalg. Jeg taler i nutid, om dengang Google vandt indpas)

Lige nu er Google Plus fuldstændig reklamefrit, og det es de holder i ærmet hos de hvidblusede er, at de slet ikke behøver at løse opgaven med “hvordan” der skal placeres reklamer. De tjener nemlig pengene af andre kanaler.

“G+ har en chance fordi Facebook hurtigt kan blive som en charterferie i det græske.”
Klik og tweet dette »

Kan Google Plus vinde?
Forudsigelsen om Google Plus’ overvinding af Facebook kræver en modningsproces, men hvis de kan forblive rensede i udtrykket, så kan de vinde massernes gunst af den grund. Facebooks udfordring er efter min overbevisning, at de er forbi the point of no return.


Gratis e-bog! Hent den her

Derfor vender dine fans aldrig tilbage - De 7 største dødssynder i håndteringen af Facebook

Helt gratis. Afmeld når som helst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *