Hvad er SOCL?

Skrevet d. 16. nov 2011 af Thomas Bigum i socl

SOCL er endnu et socialt netværk der kommer snigende frem fra kulissen i landskabet under de tonstunge drenge fra Facebook, twitter og Google plus.

Denne gang er det værd at spidse øjnene, hvor ondt det end måtte gøre, for det er ingen ringere end Microsoft der står bag.

Følg en ekspert i SOCL

COMON beskriver i dag, hvor de første kilder begynder at lække nyheder om SOCL, at der er en hidtil uset feature. Det er måske gammel vin på nye flasker, men de kalder det følg ekspert. I SOCL betyder det en sektion, som svarer lidt til den adfærd på twitter, hvor man tilvælger nogle eksperter indenfor de områder man interesserer sig for.

Ser vi bort fra den måde at tale om at følge faglige eksperter, så ser det lay out mæssigt ikke ud til at SOCL bringer meget nyt for dagen.

Hvad er socl

Opgaven for dem synes at ligge i evnen til at forklare os hvorfor vi skulle gide at bruge tid på dem. Lige nu vurderer jeg, at de vil gå efter en “indpakning” som søgemaskine.

Dvs. kalde en spade for en spade, og ikke kalde det et social network – for den har vi ligesom hørt før.

Hvad er SOCL og hvad skal det bruges til?


Selv siger Microsoft – Vi er stolte af at kalde det ‘Social Search’

Opret profil. Fortæl hvem dine venner er, og brug det som søgemaskine, fordi du (er det så meningen de skal overbevise os om) får nogle bedre resultater ved at bruge SOCL til såkaldt social search.

De går altså omvendt ud af busken i forhold til Google, som helst ikke vil snakke for højt om, hvor meget deres søgninger er social betingede – fordi kritikere mener at neutraliteten mistes. Men det at udføre social search i stedet for neutral search har immervæk også sine fordele, og det er med de fordele forrest i armene, jeg vurderer at SOCL bærer fanen frem.

Besøg SOCL

Gratis e-bog! Hent den her

Derfor vender dine fans aldrig tilbage - De 7 største dødssynder i håndteringen af Facebook

Helt gratis. Afmeld når som helst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *