3 ting du gik glip af da Facebook gik ned

Skrevet d. 07. mar 2012 af Thomas Bigum i Facebook skæv vinkel

Europa var lammet onsdag morgen – Facebook virkede ikke. Ingen ved helt hvorfor vores social media favorit gik ned, men Facebooks nordiske talskvinde Frida Löwengren fortæller til Ritzau at sagen bliver undersøgt.

Det fik mig til at tænke over hvad folk når at gå glip af. Vi ved jo, at Facebook er fyldt med intetsigende small talk, men der må jo være noget vigtigt i blandt siden vi er så mange, der er så meget på Facebook.

Facebook har selv blogget om de mest diskuterede emner i 2011, men de er alligevel ikke så interessante set med danske øjne. Det var blandt mange amerikanske emner Osama Bin Ladens død og Packers der vandt superbowl samt vores farvel til Steve Jobs og Amy Whinehouse.

Ud fra mine egne studier over hvad der tales mest om på Facebook, har jeg så samlet en top 3 over det du med størst sandsynlighed er gået glip af. Lige uden for listen er billeder af folks børn, som jeg ganske vist ser meget af selv, men her må korrigeres for alder, så listen er dækkende over en bred kam. Bare fordi jeg er facebookvenner med mødre behøver det ikke betyde at børn er mest omtalt. Jeg bliver dog i tvivl i ny og næ.

Vi starter med nummer 3.

3 – Billeder af mad
Når folk får serveret god mad, eller måske bare velanrettet mad, så er det ofte en såkaldt deler. Jeg kan ikke forklare præcis hvorfor, men gætter på, at det har noget at gøre med vores bratte spring i humør, når vi får serveret maden. Folk deler ekstraordinære oplevelser, og selvom det objektivt set ikke er ekstraordinært at få serveret mad, så er det ekstraordinært for individet, hvis emotionelle stadie tog et gevaldigt spring opad ved synet af festmåltidet. Måske

Måske var det mest billeder af børn vi gik glip af, da nedbruddet på Facebook skete i morgentimerne, hvor det nok skorter på festmåltider i det danske facebooklandskab.

2 – Opdateringer om vejret
Vejret denne onsdag var særligt smukt, hvilket som hovedregel leder til opdateringer om emnet. Der var ikke blot høj sol, men det var faktisk også hen ad bidende koldt i vinden, hvilket jo har givet folk to vinkler på deres vejr-opdatering. Du gik glip af opdateringer fra cyklister der ankommer på arbejde med frostsprængte kinder og også glip af opdateringer fra det hjemmegående facebookfolk der indefra nok havde haft bevingede ord at sige om den høje himmel.

1 – Snak om Facebook
Det mest omtalte emne på Facebook er Facebook selv. Børn, vejr og mad kan betragtes som brede kategorier, mens Facebook trods alt er et enestående emne blandt mange mange alternativer på nettet. Ikke så overraskende er der smæk på propellen, når Facebook ændrer sig eller når der florerer en røverhistorie om et livsvigtigt flueben der skal fjernes i indstillingerne.

Gratis e-bog! Hent den her

Derfor vender dine fans aldrig tilbage - De 7 største dødssynder i håndteringen af Facebook

Helt gratis. Afmeld når som helst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *