Forfængelighed vs Blufærdighed

Skrevet d. 28. mar 2012 af Thomas Bigum i Facebook Hjælp Tendenser

I debatten om hvad den enkelte føler er for meget eller for lidt at dele om sig selv på Facebook eller andre lignende platforme, er jeg blevet mødt med vinklen blufærdighed. Den blev affødt af konklusioner fra fokusgruppeinterviews, som noget overraskende pegede på, at de unge er mere blufærdige end de ældre genereationer – f.eks. de yngste teenageres egne forældre.

Men spørgsmålet kom lige efter jeg havde forberedt en præsentation til mit facebookkursus om funktionen begivenheder. I mine studier af hvad som virker tiltrækkende på de unge, dvs. hvad vil de gerne kendes ved, har jeg trawlet massevis af festbilleder igennem – og tendensen er klar.

Brugerne vil gerne sætte deres tag på et flot billede – og vil ikke på de uskønne billeder.

Eksempel 1

Eksempel 2

I eksempel 1 har kvinden tagget sig, og jf. Facebooks funktioner, er billedet så sendt i omløb i hendes egen vennekreds. “Jeg var der, og jeg havde en fest”. I eksempel 2 er det tydeligt, at der ER en fest. Ganske sandsynligt ligeså god som festen på det første billede, men ingen sætter deres tags på billeder som dette.

Blufærdig? – nej!
Når jeg så bliver konfronteret med undersøgelser, der peger på at unge skulle være mindre tilbøjelige til at vise sig selv frem på Facebook, så er det ikke i harmoni med mine observationer, og ej heller med min sunde fornuft.

Det som foregår i den unges bevidsthed er ikke et blufærdighedsspørgsmål, om at ville kendes ved det der ryger ud i Facebook-æteren. Det er et forfængelighedsspørgsmål. De to ting er nært beslægtede, men på en måde hvor konklusionen fra fokusgruppeinterviewsne, så alligevel er helt forståelige.

For da bliver problemformuleringen nemlig et spørgsmål, om unge er mere forfængelige end de lidt ældre, og her er jeg ikke overrasket over at høre det blive bekræftet.

Begivenheder på Facebook
Hvis du fik læst dig vej gennem dette, og nu er mere interesseret i den del om, at få begivenhederne til at virke, så brugerne gider melde sig til. Mere interesseret i at skabe et facebookunivers, hvor fans rent faktisk har lyst til at sætte sit tag på billederne, så er det klokkeklare råd.

Brug noget ordentligt udstyr.

Som arrangør, og administrator af en facebookside, er det ikke din primære opgave at lave en reportage, så folk kan se hvad der foregik ved seneste begivenhed. Det er derimod din primære opgave, at få folk der var til stede til at ligne kendisser og rockstjerner. Hvis du mestrer den øvelse, så vil de kendes ved materialet, og dermed kendes ved, at de var en del af begivenheden. Når de gør det, så fortæller de historien for dig.

Jo flere jævne danskere du som arrangør kan gøre til fotomodeller ved din begivenhed, desto flere ambassadører for din næste begivenhed har du.

Kig på min liste over kurser i sociale medier, for at få chancen for at lære de fire andre trin ud af i alt fem der er til at få succesrige facebookbegivenheder.

Gratis e-bog! Hent den her

Derfor vender dine fans aldrig tilbage - De 7 største dødssynder i håndteringen af Facebook

Helt gratis. Afmeld når som helst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *