Journalistik og sociale medier

Skrevet d. 25. mar 2012 af Thomas Bigum i Tendenser Twitter

I dag er jeg faldet over denne TEDx film om såkaldt citizen journalism. For en hyperdigitaliseret og mediaslugende bruger som mig, er der ikke meget revolutionerende i den knap et år gamle video.

Jeg hører intet overraskende, men jeg vil alligevel gerne del den fordi Paul Lewis på scenen fortæller den udfra en “begynders” perspektiv.

Jornalistik og twitter
Læg mærke til, at han fortæller hans erfaringer med Twitter er ganske sparsomme inden disse oplevelser. Han er ret god til at sætte ord på noget af magien fra Twitter, det med at nyheder/historier/tweets spreder sig som vinden, og af en eller anden årsag lander der hvor det er meningen de skal lande.

Hvad skal Twitter bruges til?
Der er et par yderligere gode take aways i talen. Han fortæller at den brugerskabte nyhedsstrøm fra Twitter er der hvor rigtig mange mennesker nu om stunder som det første sted hører/læser en nyhed brække. Vi som er inkarnerede brugere af twitter ved det, men glemmer måske i nogle tilfælde, at videreformidle at det er en af de helt store værdier ved at bruge sin tid på netop twitter.

Så hvis du er en af dem der spørger dig selv hvad Twitter mon skal bruges til, når du har din Facebook – så har du et blandt mange svar lige der. Journalisterne er derinde, og offentligheden er derinde. Hvis ikke de sidstnævnte videre formidler de spændende historie, så skal journalisterne nok sørge for det.

Så det behøver ikke at handle om “opklarende” journalistik som i TEDx videoen, men det kan dreje sig om følelsen af at være opdateret. Det er i den følelse jeg selv finder glæden ved at være på Twitter. Kom gerne ind.

Læs også blogindlæg fra sidste år Når Twitter vælter regimer eller kom til Twitter og følg mig.

Gratis e-bog! Hent den her

Derfor vender dine fans aldrig tilbage - De 7 største dødssynder i håndteringen af Facebook

Helt gratis. Afmeld når som helst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *