1 mio. downloads af Instagram på 24 timer

Skrevet d. 05. apr 2012 af Thomas Bigum i Instagram Pinterest Tendenser

Instagram er et lille niche-netværk som stort set kun lever på smartphones, og indtil for nyligt kun på Apples produkter. Ved første øjekast ligner det en photo-applikation, som så ikke rigtig imponerer fordi den ikke har så mange spændende facetter som f.eks. den ret udbredte Hipstermatic og slet ikke så meget at byde på som nyankomne Lens+, men Instagram er noget andet end en photo-app.

Læs et ældre indlæg: Hvad er Instagram?

Instagram har også noget andet at byde på end Pinterest, et andet af de lidt mindre kendte sociale netværk, som på samme vis er visuelt orienteret, men som indtil videre ikke rigtig fungerer på smartphonens lille skærm.

Buzz effekt
Tilbage i december 2011 varslede Instagram at de ville bevæge sig ind på Android Market, men det blev udsat til stor skuffelse, og deraf afledt endnu større forventning til at det snart skulle ske. Den forventning kom så til udtryk, da dagen oprendte, og hele 1.000.000 downloads blev det til på de første 24 timer. Samlet set brøstede Instagram sig af mere end 30 mio. brugere – inden Android udgaven gik up for grabs.

Virksomheder og Instagram
Jeg afventer i spænding Instagrams udvikling. I min øjne er det spændende med en ekstra tangent at spille på, som kun bliver mere spændende af at være et socialt netværk der kun findes på telefonen.

Da jeg hørte at Maersk var på Instagram fandt jeg det personligt mere spændende at se nærmere på dem der, end på at trykke synes godt om til deres facebookside. Jeg har ikke behov for at knytte mig til Maersk – eller co-brande mig med dem i mit personlige facebookunivers, men jeg kan godt lide billeder af supertankere.

Se Maersks billeder fra Instagram

Den følelse jeg personligt havde i den situation, har gjort mig ivrig efter at undersøge, om det er muligt, at få brugerne derude til at engagere sig med et af de brands jeg selv arbejder med. Stadig i testfase, men forsøget går ud på, at plante den tanke i hovedet på målgruppen, at når de har produktet i hånden, kan de lave et billede med Instagram, og forvente at det bliver delt med de facebookfans produktet har.

Kom godt i gang
Indtil der er mere nyt fra Instagramfronten, så er der kun tilbage, at opfordre dig til at lære det at kende. Download. Søg på nøgleord – dvs såkaldte tags. Find emner du kan lide, og find derigennem gode Instagram entusiaster. Indleder du med at søge på #Denmark, så kan du også finde danskerne derinde.

Du kan også søge direkte på brugernavn, og taster du thomasbigum, så dukker jeg op. Klik dig vej og se dem som jeg følger, og du vil snart have sammensat dig en fornuftig oplevelse af netværket.

Læs et ældre indlæg: Hvad er Instagram?

Gratis e-bog! Hent den her

Derfor vender dine fans aldrig tilbage - De 7 største dødssynder i håndteringen af Facebook

Helt gratis. Afmeld når som helst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *