Den falske fødelsdag

Skrevet d. 11. maj 2012 af Thomas Bigum i Facebook Hjælp skæv vinkel

Den 8. maj har jeg fødselsdag på Facebook, men det er ikke min rigtige fødselsdag. Hvorfor jeg har den falske fødselsdato vender jeg tilbage til, for først er der lige nogle betragtninger jeg vil dele med dig.

Læs også: Hvordan ændrer jeg fødselsdag på Facebook?

I omegnen af 20% af mine venner lagde lykønskninger på min væg, og så fik jeg to sms-forespørgsler på hvorfor min fødselsdag havde rykket sig. Enkelte gik til væggen for at nævne, at de godt vidste datoen var forkert, men det samlede billede var klart.

Vi behøver ikke huske hinandens fødselsdage, for den klarer Facebook. Det er som med mobiltelefonerne, der, med indbygget adressebog, afskaffede behovet for at huske på folks telefonnumre.

Gamle venner
Observation nummer et blev, at folk der burde kende min fødselsdag, ikke nødvendigvis fattede mistanke. Skolekammerater der har fejret mig i klassen, venner der har været inviteret til grillpølser i gården, og folk der har set både EM- og VM-slutrunde kampe på storskærm ved mine fødselsdagsfester anede ikke uråd over at jeg var ca en måned tidligere ude i år.

Nye bekendte
Observation nummer to blev, at folk jeg aldrig har haft direkte facebook-kommunikation med benyttede anledningen til at hilse på. Det synes jeg er en overordnet positivt tendens, men jeg kunne ikke selv finde på det. Jeg sparrer mine lykønskninger til dem som jeg virkelig kender godt, således at det er noget særligt. Andre spreder glæden og lykønsker snarere alle omkring dem. Her ligger noget lære om, hvordan vi som mennesker er forskellige – og den slags er jeg ikke sen til at putte i rygsækken.

Til sidst vil jeg gerne høre om du lykønsker løs, eller om du gemmer lykønskninger til særligt udvalgte.

Hvorfor er datoen forkert?
Jeg skulle teste om man overhovedet kunne ændre fødselsdato, fordi der er mange børn under 13 der i forbindelse med oprettelse af konto, må angive en forkert fødselsdato. I hvert fald i forhold til fødselsåret. Jeg testede om jeg kunne ændre min, og det kunne jeg, men Facebook har så – ikke overraskende lagt et lille dæmpende lag på muligheden for at ændre igen og igen. Jeg kunne ikke ændre tilbage, og så måtte den stå ved magt. En slags magt i hvert fald.

Sparer du lykønskninger op, eller deler du ud?

Gratis e-bog! Hent den her

Derfor vender dine fans aldrig tilbage - De 7 største dødssynder i håndteringen af Facebook

Helt gratis. Afmeld når som helst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *