Få flere followers på Instagram

Skrevet d. 04. jun 2012 af Thomas Bigum i Gæsteindlæg Instagram

Gæsteblogindlæg af:

Trine Dan Sørensen
Markedsføringsøkonom, cand.it E-business
og Social Media Passionista

Trine’s LinkedIn profil

Få flere followers på Instagram

Der findes utallige sociale medier og der kommer konstant nye til. Jeg afprøver i ny og næ nogle af disse platforme, både for at være up to date med hvad der rør sig på dette område, samt for at danne mig min egen mening om det pågældende sociale medie. Få fanger straks min interesse, og andre skal jeg afprøve en del gange før jeg helt forstår idéen med dem.

Instagram filterHvad er Instagram?
Instagram var et af de sociale medier, som jeg har været noget tid om at forstå. Instagram er et mobilt socialt medie som kun fungerer via smartphones.

Med Instagram kan man tage billeder og nemt og hurtigt skabe et bestemt look eller forstærke en stemning i billedet, med en af de mange forskellige digitale filtre og andre muligheder, som app’en indeholder. Derefter deler man billederne med venner og bekendte, som også bruger Instagram. Man kan samtidig dele billederne via sin Facebook og Twitter profil.

På dette område rammer Instagram plet, når man ser på den tendens der er opstået igennem de seneste par år, hvor mange pludselig render rundt med en lille fotograf gemt i maven.

Hvad går Instagram egentlig ud på?
Jeg har i et halvt års tid brugt Instagram, og har en sjælden gang imellem uploaded billeder, uden at få synderlig meget respons. Det er kun få af mine venner som bruger Instagram, hvilket også har betydet at aktiviteten har været lav. Jeg har derfor haft svært ved helt at se hvorfor jeg skulle bruge Instagram, men har heller ikke helt kunne afskrive det, da jeg har haft følelsen af at der måtte være noget jeg overså.

Jeg har på fornemmelsen at de fleste jeg kender, som har brugt Instagram har haft det på samme måde. Mange har måske downloadet app’en, uden helt at forstå hvad de egentlig kunne få ud af at bruge Instagram og har derfor ikke gjort mere ved det. Hvilket forklarer de mange inaktive venner jeg har på Instagram.

tags på instagramBrug #tags, og kom i kontakt
Jeg snakkede for nyligt med Thomas Bigum om brugen af Instagram, da jeg havde lagt mærke til at han lavede en masse #tags til alle hans billeder. #tags er keywords som kan være med til at beskrive billedet. Dette gør at folk rundt i verden kan finde netop dit billede, blot ved at søge på de bestemte #tags du har anvendt, hvilket betyder at det lige pludselig ikke kun er dine venner som kan se dine billeder.

Sammen med Thomas lavede jeg #tags på et par af mine billeder, som ikke havde givet noget respons førhen og straks begyndte der at strømme likes ind. Det var en fed følelse.

Folk fra Kina, Sverige, Australien og andre steder i verden, likede og kommenterede på mine billeder af ‘sommer i København’, ‘solnedgang over Damhussøen’, og andre stemningsbilleder som alle er med til at vise hvem jeg er, og hvad jeg synes er fedt, sjovt eller smukt.

Lige der, der begyndte Instagram at give mening for mig.

Det var ren dopamin at se de likes ticke ind. Jeg er nu blevet en aktiv Instagrammer, som forstår at det ikke kun går ud på at dele billeder med venner, men at dele billeder med folk i hele verden.

Om både at give og at få
Det handler om at begynde at følge andre mennesker som tager fede, interessante og anderledes billeder. Billeder som rør ved noget i mig, med de stemninger og følelser som billederne gemmer på. Samtidig er der ret stor sandsynlighed for at de mennesker som liker mine billeder, selv har billeder som jeg vil synes er fede. Så start med at tjekke dem ud. Udover det, så er det bare om at komme i gang med at søge på de #tags der måtte give mening for dig; #graffiti #cakes #design, you name it, og en verden af fede billeder vil åbne sig foran dine øjne.

Jeg tror rigtig mange har haft samme oplevelse som mig. Måske ved de ikke hvad #tags er, eller hvordan disse bruges. Men disse #tags er det essentielle i at skabe et dynamisk og spændende socialt medie og betyder at dine billeder kan komme hele verden rundt og inspirere andre mennesker. Så hvis du ikke allerede laver #tags på dine billeder, så kom i gang og se hvad der sker. Jeg er næsten sikker på du kommer til at opleve den samme følelse som mig, når de første likes begynder at ticke ind..

Følg både Trine og Thomas på Instagram:

Scan, og følg thomasbigum
Scan, og følg trine_dan

Gratis e-bog! Hent den her

Derfor vender dine fans aldrig tilbage - De 7 største dødssynder i håndteringen af Facebook

Helt gratis. Afmeld når som helst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *