Hvad bruger man Instagram til?

Skrevet d. 20. jul 2012 af Thomas Bigum i Instagram Tendenser

Sådan tager du bedre billeder til Instagram


NYT: Kom på kursus i Instagram


Hvorfor bruge Instagram?
Dybest set gør Instagram ikke billeder nemmere at tage, og mange mener, at app’ens filtre heller ikke ligefrem gør billederne bedre. Derfor kan spørgsmålet lynhurtigt trænge sig på, Hvad skal jeg bruge Instagram til?

En god ven spurgte mig på Facebook i forbindelse med et billede jeg havde smidt ud i en status.

“Kan Ekspert i sociale medier gøre rede for, hvorfor trenden på Facebook går mod, at brugernes billeder helst skal være i et obskurt format (støv, farver eller anden forringelse af billedekvaliteten)?”

Hertil lød mit svar:
“Ja, det skyldes primært Instagram, der gør dårlige fotografers dårlige motiver en anelse mere cool…
Originalerne til de fire her sucks big time. Det er Instagram der giver det sommerhus-feeling, kombineret med en meget fedtet linse på telefonen.”

Min ven kiggede på billeder, hvor han egentlig sidder med indtrykket af, at jeg med Instagram har forringet kvaliteten, men mit syn på sagen er den modsatte. Min fordel i den debat er, at jeg har set originalerne, og det havde min ven ikke. Herunder kan du se hvad Instagram gør ved billeder, og hvordan jeg kan bruge Instagram til at twiste mine billeder i en mere, efter min smag, cool retning.

Bedøm selv

Blev billedet bedre med Instagram?
– læg dit svar i kommentarerne.

Hvordan bruger jeg Instagram Hvordan bruges instagram


Scan koden til højre og se min Instagramkonto. Jeg gør en dyd ud af kun at lægge billeder der giver andre end mig selv en oplevelse. I skrivende stund har jeg passeret 500 followers, så tag et kig forbi. Scan koden med din telefon.


NYT: Kom på kursus i Instagram

 1. 1. Introduktion til Instagrams funktioner
 2. 2. Tegnet et billede af brugerne og dermed din målgruppe
 3. 3. Teori og metode til både at nå og aktivere målgruppen
 4. 4. Indblik i best practise fra ind- og udland
 5. 5. Sat potentialerne ved Instagram i kontekst med virksomhedens aktiviteter på andre sociale medier

Læs mere om kurset her/a>


Gratis e-bog! Hent den her

Derfor vender dine fans aldrig tilbage - De 7 største dødssynder i håndteringen af Facebook

Helt gratis. Afmeld når som helst.

8 kommentarer til indlægget


 • Hej Anna,
  Da er det kun sjovere, hvis du fortæller hvilken af de to du synes er det smukkeste billede at kigge på. En neutral dom .. yay!

 • Til mobilbilleder så forstår jeg godt brugen af Instragram, for det giver billederne mere “liv” med farver, og kontrast. Jeg synes så også at det nogle gange bliver for meget. Jeg har tilladt mig at trække lidt i dine billeder (Skriv hvis jeg skal pille dem ned).

  http://content.screencast.com/users/M1021/folders/Jing/media/736208b3-ac37-43d1-bfae-55cb86c86ccc/2012-07-20_1415.png

  Ingen tvivl om hvilket der er mest liv i. Men det straffer sig, når man zoomer ind på billedet:
  http://content.screencast.com/users/M1021/folders/Jing/media/2581eca2-86cd-482c-ae18-a6a40126e935/2012-07-20_1423.png

  Men altså – Hvor tit zoomer man ind på et mobilbillede? Tror aldrig jeg har gjort det.

 • Efter min opfattelse er billederne til højre langt de bedste. Det er min erfaring, at dagligdags umulige snapShots kan forbedres betydeligt med fx lo-fi filteret, som jeg ofte bruger til den slags billeder. Hvis jeg har gjort mig umage med optagelsen på min iPhone, som jeg som regel gør, når jeg ta’r billeder af arkitektur eller blomster, synes som regel ikke ikke, filtrene gør andet end skade …

  Jeg experimenterer i øvrigt for tiden med en slags personlig iPhone-app, powered by instaGram, som filtrerer fra min ig-konto. Det er en fullScreen webApp, så man skal lige huske at føje den til hjemmeSkærmen ved første besøg:
  http://appr.dk/andersen

  Mit userName på instaGram er: andersen

 • Billedmontagen til højre er blevet trukket gennem Instagrams Lo-Fi filter… Græsset vinder en del på den manøvre, ligesom også det røde hus lige steg 50.000 i en ejendomsmæglerannonce 🙂

 • Det handler for mig ikke om at billederne bliver bedre. Men at de fortæller en historie. Filtrene i Instagram er med til at fastholde en stemning. Og den måde jeg bruger Instagram på, er med til at fortælle hvordan jeg ser verden. Jeg følger en del på IG som vælger radikalt anderledes filtre. Men der er ikke noget der er rigtig og forkert i IG. Kun hvad DU føler når du laver dit billede.

  @hvolby

 • Det synes jeg er en spændende vinkel @hvolby… Jeg giver dig ret, det er jo både billede OG filtrene og dermed samtidig valg af filter der fortæller historien.

  Jeg kan godt sidde og kigge på et IG-billede, og tænke “gad vide hvorfor hun valgte Kelvin-filteret?”, og det er jo i sig selv også en oplevelse at afkode et billede med sådanne tanker.

 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *