Hvad er Klout?

Skrevet d. 03. aug 2012 af Thomas Bigum i Klout

hvad er kloutKlout er en måleenhed for indflydelse, hvis man spørger dem selv, hvad det er de laver. Ved at koble sine social media konti til Klout, kan en algoritme måle ens evne til at skabe action blandt andre mennesker.

Deres målparametre er følgende:

  • True Reach
  • Amplification
  • Network Impact


Med andre ord

True Reach må vi oversætte til Faktisk Rækkevidde. Klout har fokus på, at dette tal ikke må blive forurenet af robotter og andre falske konti. Derfor findes tallet ud fra, hvor mange der reagerer på opdateringer fra en person.

Amplification er selvsagt forstærkningen. Her ligger fokus på hvor ofte der bliver reageret på indhold fra en person, og med reagere må vi antage at der er tale om både likes, kommentarer, delinger, retweets og deslige.

Network Impact er så den kraft hvormed ens budskaber rammer netværket, det vil her sige følgerskaren. Denne faktor er knyttet til den første, for det handler om hvad, de som er indenfor faktisk rækkevidde, gør ved indhold/opdateringer.

LÆS OGSÅ: 4 veje til at få højere Klout

Ét tal – der siger det hele. Eller gør det?
Alt det talknuseri kommer der et tal ud af, som kaldes Klout Score.

Sårbarheden og usikkerheden ved at måle indflydelse på baggrund af disse data er at den menneskelige faktor ikke bliver, og heller ikke kan kortlægges. Det er dybest set den, vi kender som X-faktoren. Trods det at TV-programmet nok har ændret vores opfattelse af det ord, så er det jo i sin oprindelige betydning lige præcis det ubeskrivelige ved mennesker.

Indenfor retorikkens verden arbejder man med appelformer. Ethos, Pathos og Logos, og dybest set er vi med disse appelformer midt i slagmarken for indflydelse. Man kan indflyde andre, hvis man kan appellere til dem. For ikke at dette blogindlæg skal stikke af og blive for langt, kan jeg nøjes med at sige, at Klout i praksis kun kan bruges i ethos sammenhæng.

Prøv selv at finde din score
Du kan finde din egen klout-score ved at besøge Klout, og koble dine social media konti til servicen.

LÆS OGSÅ: Hvad skal jeg bruge Klout til?

Gratis e-bog! Hent den her

Derfor vender dine fans aldrig tilbage - De 7 største dødssynder i håndteringen af Facebook

Helt gratis. Afmeld når som helst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *