Hvad er skillpages?

Skrevet d. 07. dec 2012 af Thomas Bigum i Tendenser

Skillpages – skills in spamming
Skillpages er, som jeg umiddelbart vurderer det, en ret god idé, der bliver rundbollet af en alt for aggressiv invitationsfunktion. Jeg tror ikke, at Danmark er klar til denne måde at skaffe job via sociale medier. Mere om det til sidst i indlægget.

Men hvad er skillpages? Konceptet går i sin enkelthed ud på, at brugerne indtaster deres skills – dvs evner i profilen, og dermed skabes et interconnected søgeunivers med mennesker og deres tilhørende evner.

LÆS OGSÅ: Gratis aftenforedrag for ledige – Online CV og personlig positionering på sociale medier

Tålmodighed havde været en dyd
Forestil dig, hvor brugbart det ville være, hvis arkivet var blevet langsomt udbygget, med folk der rent faktisk rigtig gerne ville bruge det. Både bruge det til at blive fundet på skillpages, og til at finde arbejdskraft på skillpages. Ærligt talt synes jeg, at det er en smuk retænkning af LinkedIn.

skillpages

Job via sociale medier – nok ikke her
Jeg underviser selv i at optimere ens chancer for at få job via sociale medier, og jeg instruerer i at positionere sig, så der er øget sandsynlighed for headhunting – og det vurderer jeg stadig er bedre metoder end at lægge sig på Skillpages eller LinkedIn og håbe det bedste. Læs mere om det til sidst.

Se først videoen herunder hvor Skillpages præsenterer sig selv. Hvis du som jeg har kvalme over deres spam-metoder, så prøv at holde på aftensmaden, for konceptet er faktisk ret interessant, selvom andre metoder vil virke bedre.

LÆS OGSÅ: Gratis aftenforedrag for ledige – Online CV og personlig positionering på sociale medier

Hvorfor så aggressiv med invitationerne?
Forklaringen på den aggressive fremfærd er sandsynligvis markedskræfterne forbundet med tilværelsen som start-up i social media sfæren. Et hvert nystartet netværkssite har brug for hurtigt momentum for at få den rette omtale, for at få en høj værdisætning, for at øge sandsynligheden for et opkøb eller sandsynligheden for (mere) venture kapital. I det her tilfælde er jeg efterladt med det klare indtryk, at Skillpages går efter pressemeddelelsen “Vi fik xx mio brugere på yy tid”, og så bliver TIL SALG skiltet banket op i forhaven.

Hvordan ser du ud på sociale medier?
Derfor tror jeg mere på personlig positionering på sociale medier, der kan øge sandsynligheden både for headhunting og sandsynligheden for at blive kaldt til samtale på en ansøgning, fordi det er mere reglen end undtagelsen, at arbejdsgivere kigger ansøgeres online identitet igennem, inden der kaldes til samtale.

Gratis foredrag til dig der vil søge job via sociale medier
Med en samarbejdspartner afholder jeg gratis aftenforedrag for ledige, som ønsker at høre mere om moderne tilgang til jøbsøgning via sociale medier. Klik på linket lige herover – eller klik på banneret herunder, og find opslaget om gratis foredrag nederst i venstre side.

Gratis e-bog! Hent den her

Derfor vender dine fans aldrig tilbage - De 7 største dødssynder i håndteringen af Facebook

Helt gratis. Afmeld når som helst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *