Professionel blogger? Undgå disse 3 amatørbeslutninger

Skrevet d. 02. apr 2013 af Thomas Bigum i blogging

blog professionelt Professionel blogger?
Professionel indstilling til tingene starter efter min mening der, hvor man fokuserer på ikke at træffe amatørbeslutninger.

Det gælder således også en blogger, der måske i stedet for at famle efter en professionel retning, blot kan spørge sig selv, hvad der mon er amatørernes beslutninger.

Udskyd udgifter – udskyd succes
Hvis udgifter er det eneste, der holder dig tilbage for at træde op i professionalisme, så er der stor sandsynlighed for, at du befinder dig i Amatørland. At udskyde de strategiske beslutninger der koster penge, kan muligvis være selve årsagen til, at du ikke rykker i karrieren som blogger.

Amatørbeslutning 1 | Gratis hosting uden eget domæne
Når en blogger benytter gratistjenester som blogger.com eller wordpress.com til at bygge sin tilstedeværelse op, så svarer det til goderne ved at bo til leje.

Når man er faldet til, og har fundet overskud til selvstændige beslutninger, så opstår der begrænsninger. I blogsammenhæng taler vi om, at når bloggen er blevet populær og godt på vej mod succesfuld, så er det uhyre svært, at tage sin tilstedeværelse til det næste niveau – altså det professionelle niveau.

Sponsorlink: FÅ EGEN WORDPRESS PÅ EGET DOMÆNE. KUN 23,75 pr. måned

Amatørbeslutning 2 | Skrabet design
På en måde er der intet galt med, at hamre løs i tasterne på et gratis tema til en wordpressblog, men på et tidspunkt er der rigtig mange solide frugter at plukke, hvis man tager pengene op af lommen, og beder en professionel webdesigner om at pakke sig ind. Det er de bløde parametre, men de betyder noget – blandt andet fordi det er de små signaler, som læserne opfanger, og opfatter bloggen som bedre, mere målrettet – og ikke mindst professionel.

Min tommelfingerregel når jeg giver råd på området er, at så snart trafikken fra Googles søgeresultater melder sin ankomst, så er det tid til at forlade amatørdesignet. Indtil da, er det ok at skrive i det arveste l*rtedesign, da man egentlig blot i fase 1 samler google-byggesten til senere at fundere tilstedeværelsen i blogosfæren.

Amatørbeslutning 3 | At skrive uden mål og mening
Let’s face it. Der bliver nødt til at være en forretningsplan. Hvor vil pengene i sidste ende komme fra, og hvad er det for et publikum og senere kunder, der skal lægge dem i pengekassen? Når de spørgsmål er besvaret, så begynder opgaven med at planlægge det indhold, som bloggens læsere vil tiltrækkes af og blive glade for.

Jeg har været vidne til masser af forliste blogs, som er søsat uden kurs, og i det øjeblik det bliver den mindste smule trivielt at blogge, så knækker motivationen meget nemt. Den kan også knække for folk, der blogger mod et mål, men den periode er ulige meget nemmere at overvinde, hvis man har et lys for enden af tunnellen.

Løft din blogging til professionelt niveau
Vil du videre fra amatørniveau, så se nærmere på Blog Dig Til Business v. 2.0. Det er et Online Kursus i blogging som Dorte Lytje og jeg har sat sammen til de mest ambitiøse danskere bloggere.

TILBUD: Køber du Blog dig til Business, får du rabat på en flytning af din blog fra gratistjenester til egen wordpress på eget domæne.

LÆS OGSÅ: Mere fra kategorien “blogging” på thomasbigum.dk

Gratis e-bog! Hent den her

Derfor vender dine fans aldrig tilbage - De 7 største dødssynder i håndteringen af Facebook

Helt gratis. Afmeld når som helst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *