5 gode grunde til at gæsteblogge

Skrevet d. 05. jul 2013 af Thomas Bigum i blogging Gæsteindlæg

Gæsteblogindlæg af:

Casper Blom
Stifter af BilligeGolfbolde.dk
Partner at Dealfighter.dk ApS
Partner at Klartsyn.dk

CasperBlom.dk

At blogge er at leve, eller hvad man nu siger. At blogge er mere populært end nogensinde. Blogs og mad, tøj og teenagers dagbøger er blot nogle af emnerne som man ofte ser. Samtidig er der også flere, der gæsteblogger. Men hvorfor skal man gæsteblogge? For at få et link, eller for at brande sit navn? Der er mange årsager til at gæsteblogge. Jeg vil her i indlægget gennemgå de årsager til, at man bør komme i gang med gæsteblogge.

De 5 gode grunde til at gæsteblogge

 

1. Linket
Du får et lækkert link. Næsten uanset hvilken online forretning du driver, så er et link altid godt, som hjælper dig med en bedre placering i søgemaskinerne. Dette blogindlæg giver fx et link fra hr. Bigums’ blog til min egen blog. Se i toppen af indlægget.

2. Brandet
Dit brand stiger i værdi. Ved at jeg nu gæsteblogger på Bigums blog, så viser han til de fx 4826 følgere hr. Bigum pt. har, at han synes jeg kan tilføje noget unik værdi til hans blog, så derfor har han inviteret mig ind. Det styrker altså dit brand rigtig meget. Det gør dig også mere autoritær indenfor netop dit emne.

3. Fremtiden
Blogindlæg bliver for evigt. Jeg har skrevet gæsteblogindlæg i mange år, og gang på gang bliver jeg forbavset over at noget jeg skrev for mange år siden, stadig får en del besøg, samt kommentarer. Fx mit indlæg hos Morten Vadskær får stadig kommentarer i ny og næ, trods at det er ret længe siden, at det blev publiceret.

4. Målgruppen
Du rammer en helt ny målgruppe. Ved at blive delt i nogle helt andre kanaler end du plejer, så rammer du også nogle helt andre mennesker. Dette blogindlæg vil uden tvivl blive delt af Bigum, og højst sandsynligt også af nogle af hans ansatte, samt topfølgere. De ville normalt ikke være lige så tilbøjelige til at dele noget fra mig. Det giver dig, og dit brand mere værdi.

5. Spredningen
Du fylder mere på internettet. Hvis man søger på mit navn på Google, vil der først komme min egen sider op. Herefter vil der så komme en del resultater op, som er blandet PR-arbejde og gæsteblogindlæg. Det gør altså, at folk får et indtryk af at jeg er meget aktiv på nettet. Det er aldrig dårligt, at brede sig. Jo flere steder du er, desto mere indflydelsesrig virker du også. Det havde ikke haft den samme effekt, hvis jeg havde publiceret alle blogindlæggene på min egen blog.

Det er vigtigt at huske, at når man enten får tilbuddet om at gæsteblogge, eller selv opsøger det, så skal man være sikker på at kunne bibringe noget værdi til bloggens læsere. Jeg vil mene, at det er endnu vigtigere du skriver et godt gæsteblogindlæg, end hvis det blot var et indlæg til din egen blog. Der vil være mange som læser om dig første gang her, og så er det altså vigtigt at det sidder lige i skabet.

Kom i gang med at gæsteblogge hurtigst muligt. Fordelene taler for sig selv. Spørg bloggeren ydmygt, om han eller hun vil have et blogindlæg om et emne, som du mener vil ramme bloggens læsere. Det vil de fleste. Kun en tåbe er ikke frisk på at videreformidle god viden.

Opdatering pr. 4/1-2017: Casper ejer ikke længere Klartsyn, BilligeGolfbolde eller Dealfighter, men har nu webshoppen https://pandacig.dk

Gratis e-bog! Hent den her

Derfor vender dine fans aldrig tilbage - De 7 største dødssynder i håndteringen af Facebook

Helt gratis. Afmeld når som helst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *