Hvad 9 ud af 10 synes at glemme i social media marketing

Skrevet d. 15. sep 2013 af Thomas Bigum i Facebook

Vi glemmer at mene det
For ganske nyligt havde jeg en stor aha-oplevelse, hvor det slog mig, at vi er mange, der i jagten på likes, engagement og delinger glemmer noget helt centralt i relationsdyrkelsen. Vi glemmer at det skal være helhjertet, og at vi mener det, når vi vil skabe relationer.

Bolden til det tema blev givet op på min facebookside af Mikkel, som du kan se i billedet herunder.

Mikkel Ingwar

Et godt oplæg der fik mig til at tænke på min oplevelse med påmindelsen om at huske at mene det, når vi skaber engagement på sociale medier. Faktisk ikke kun på sociale medier, men efter min forretningsfilosofi altid og hele tiden. Online såvel som offline.

Hvad der skabte aha-oplevelsen, vil jeg gerne dele med dig til sidst, men først et eksempel på scenariet, hvor det stikker helt af.

Er din stolthed til salg?
Man kan kalde det leflen for brugerne, for at få dem til at danse med på Facebook. Temaet er i sig selv blevet genstand for en underholdende facebookside, der hedder Condescending Corporate Brand Page, hvorpå bagmanden reposter opslag fra virksomheder, når der lefles på kanten til kvalme.


Se eksempel her:


Når engagement fejlagtigt er blevet målet
Når vi i kursusøjemed arbejder i Bigum&Co med at hjælpe virksomheder med at overskue deres egen strategi for sociale medier, så har vi rykket engagement væk fra at være målet med det hele, og mindet os selv om, at engagementet jo snarere er midlet til at et mål. Det mål er stort set altid virksomhedsmæssig vækst.

Vejen til målet er blandt flere ting brolagt med engagement, men gør virksomheden engagementet til målet, fordi en rådgiver eller konsulent har talt højt og flot om det, som vi var flere der gjorde i 2011 og 2012, så begynder standarden for engagementet at falde. Drastigt. (Indrømmet. Jeg talte selv meget om at skaffe engagementet, og så håbe på at resten ville ske derfra, men jeg føler, at jeg er nået videre).

Løsningen på alt for luftigt engagement. Løsningen på langtidsholdbar strategi, og nøglen til solide og brugbare relationer ligger i en ganske banal holdning til ting her i livet. Man skal mene det.

To små ord – og en kunstpause
Forfatter, iværksætter og foredragsholder Gary Vaynerchuk afholdte en live-session, hvor folk kunne hooke sig op via spreecast, og stille ham spørgsmål. Sekunderne af tavshed der i videoen herunder omgiver Gary’s budskab om at mene det, er så rammende, at jeg aldrig glemmer det.

Han beder iværksætteren ringe til sine nuværende og tidligere kunder, og spørge hvad hun kan gøre for at hjælpe dem. Alt der adskiller det råd, fra samme råd om bare at ringe canvas, er kunstpausen og de to små ord: mean it.


Følg Bigum&Co på facebook, hvor vi, dér såvel som andre steder, altid mener det.

Gratis e-bog! Hent den her

Derfor vender dine fans aldrig tilbage - De 7 største dødssynder i håndteringen af Facebook

Helt gratis. Afmeld når som helst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *