“Har Facebook en fremtid?”, og 3 andre hyppigt stillede spørgsmål, der én gang for alle fortjener et svar.

Skrevet d. 25. feb 2014 af Thomas Bigum i Facebook Tendenser

skoleopgave facebookHar facebook en fremtid om socialt medie? Vil der blive ved med at være fremgang?
Facebook er ikke længere en hjemmeside. Det er mere en app til mobilen, og det er ENDNU mere infrastruktur end det er hjemmeside.

Det var engang en hjemmeside. Som et hus i en stor by. En by hvor husene er hjemmesiderne. Facebook vidste godt fra start, at de kunne risikere at gå af mode, så derfor dur det ikke at være et hus.

De har gjort mange ting de sidste 5 år, som har gjort dem mere til vejnettet i byen i stedet for et hus. Det er via facebook at vi mennesker kommer fra hus til hus på nettet. Jeg tænder facebook, og ser hvad mine venner taler om, og hvis de taler om hjemmeside, så klikker jeg og drøner derind.

I sidste uge købte facebook en anden app. Whats App. Den er i virkeligheden bare en sms-app… så det er et TYDELIGT tegn på, at Facebook slet ikke ser sig selv som en hjemmeside.

…. derfor ER der en fremtid for Facebook. De er gode til at lægge sig der hvor vi ikke kan komme udenom dem. Vi skal jo bruge veje for at komme rundt på nettet…. De veje er Facebooks.

Hvordan har det udviklet os mennesker at være på facebook?
Det har udviklet os mennesker at Facebook har været her de sidste 10 år. Det er dog ikke kun Facebooks skyld at udviklingen har været som den har været.

Nettet er blevet hurtigere og mere tilgængeligt. Vores apparater (mobiler og tablets) er også årsagen til at vi nu har en markant anden hverdag end for 10 år siden.

Facebook har været med på den 10-årige rejse, så lidt indflydelse har det facebookblå univers selvfølgelig haft.

Vi er blevet mere forbundne. Vi har altid vores venner/bekendte indenfor rækkevidde. Vi ved hvordan vi skal få fat på dem. Vi bliver også afhængige af at kunne få fat i dem – fordi det giver os en dybfølt tryghed at være i nærheden af andre mennesker. Selvfølgelig allerhelst dem vi kender og stoler på.

Det forklarer også hvorfor det er så vigtigt for os. Vi har et behov, og det kan vi få dækket.

Hvorfor er det så vigtigt for os at være på facebook så tit?
Så er der nogle, der får, hvad andre mener, er et overforbrug. Lige der starter debatten om man er asocial, når man kigger ned i sin telefon, mens man er fysisk sammen med andre. I grunden kigger man jo ned i telefonen for at være social, det som er den faktiske debat er så om man giver de rigtige mennesker opmærksomhed på de rigtige tidspunkter.

Hvis vi fortsætter med at bruge de sociale medier så meget fx. facebook, hvad vil der så ske med os? Vil vi blive mere sociale?
Det er nok endnu for tidligt at spå om følgevirkninger af at dyrke sine online relationer mere (og meget mere) end at interagere med mennesker fysisk. Jeg har ikke set noget materiale på om man bliver total kuk-kuk og indelukket af det.

Selv er jeg mega meget sammen med mine online relationer, men jeg føler ikke jeg har sværere ved at være sammen med – eller mindre lyst – til at være sammen med nogen fysisk.

Tværtimod, når jeg møder dem jeg har online relation til, så går snakken nogle gange meget lettere, fordi man ved mere om hvordan det går for den anden.

Ingen regler uden undtagelser. Det modsatte oplever jeg også er tilfældet. At jeg møder folk, som jeg har god kemi med online, som ikke rigtig virker i den fysiske verden. Pyt tænker jeg. Så kan man jo holde relationen online, hvor den virker bedst.

Eller også kan man prøve at kombinere, som på dette billede
sociale medier

Gratis e-bog! Hent den her

Derfor vender dine fans aldrig tilbage - De 7 største dødssynder i håndteringen af Facebook

Helt gratis. Afmeld når som helst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *