Facebookkursus – god forberedelse

Du skal på kursus i Facebook, men er i tvivl om niveauet. Så er du landet det rigtige sted, for her kan du læse om alle de ting, der er gode at have styr på inden du møder op.

Og det er (sandsynligvis) uanset om du møder op på vores facebookkursus, tager vores online kursus allerede med det samme eller går til en anden udbyder af kurser. Jeg kan ikke garantere det, men der er stor sandsynlighed for, at du får mere ud af kurset, hvis du har gjort følgende.

Opret din facebookside i korrekt opsætning

Du opretter en facebookside ved at besøge facebook.com/pages, og trykker ”create page/opret side” i øverste højre hjørne. Det er en god idé, at oprette virksomhedens kommende facebookside MENS du er logget ind på Facebook med din personlige profil.

Det er en typisk udbredt fejltrin at tro, at fordi det er virksomheden, der skal på Facebook, så skal man/du logge ud af den private del.

Og hvem kan bebrejde dig for at tro det? Det er faktisk det mest logiske. Men Facebook har konstrueret det sådan, at man IKKE behøver at logge ud af sin private profil. De vil gerne have at du forbliver logget ind, og blot går til virksomhedens side og administrerer den. Facebook har sørget for vandtætte skotter mellem privat og professionel brug af Facebook.

Beskrevet omvendt. Hvis du er logget ind som dig selv privat, og har oprettet en facebookside som du er administrator af – så kan de som følger virksomheden umuligt se dit navn med mindre du selv afslører det.

Eksempel:
Hvis jeg er logget ind som profilen Thomas Bigum, og samtidig er administrator på et tænkt eksempel Solflakes Morgenmad. Så skriver jeg som Solflakes, når jeg benytter facebooksiden. Hvis jeg vil være Thomas skal jeg gennem nogle rolleskift, som for nybegynderen aldrig vil kunne ske ved en smutter. Selv, hvis der er skiftet rolle, er det svært at se Thomas er den der styrer Solflakes. For hvis Thomas skriver på facebooksiden, så ligner det faktisk bare, at Thomas er en helt almindelig facebookbruger.

Læser du dette, og har ikke fulgt ovenstående råd. Det kan være tilfældet, at du har oprettet en falsk facebookprofil først, og så brugt den til at lave facebooksiden, så kommer her opskriften på at komme på rette spor.

Et eksempel på den her problemstilling kan være, at du hedder Peter, og er ansat på en dyreklinik. I stedet for at være logget ind som Peter Petersen, da du oprettede Peters Dyreklinik, så valgte du at logge Peter ud, og oprette en falsk facebookprofil eksempelvis med fornavnet Vaks og efternavnet Vuffelivov.

Faren ved den konstellation og friktionen i det daglige arbejde bstår i, at der skal logges en hulens masse ud og ind, hver gang facebooksiden skal bruges – og sekundært er der risiko for at alting bliver slettet, fordi Facebook ikke accepterer falske profiler.

Opskriften. Du skal i det tilfælde lade Vaks Vuffelov og Peter Petersen bliver venner på Facebook. Det gør du ved at være logget ind som den ene, og søge den anden frem, og anmode om venskab – præcis som to mennesker på Facebook ville gøre det.

Så logger du ind med den anden og accepterer venneanmodningen.

Så skal du også sørge for at din private profil har trykket synes godt om facebooksiden. Det vil i dette tilfælde sige, at Peter Petersen skal søge Peters Dyreklinik frem, og trykke synes godt om på knappen i toppen af siden under profil og coverfoto.

Nu kan du så, mens du er logget ind på Facebook som Vaks Vuffelivov gøre Peter Petersen til medadministrator. I praksis betyder dette trin, at Vaks gør sin kollega Peter til medejer af virksomhedens side.

Det gøres under indstillinger i toppen af siden. Dernæst i venstre sides menupunkt Sideroller.

I det fremkomne felt midt på skærmen indtaster du navnet Peter, og allerede inden du har tastet navnet færdigt, vil Facebook formentlig gætte på om du mener Vaks’ ven Peter Petersen. Du markerer, at det er Peter Petersen, du er ude på at gøre administrator, og så søger du mod bunden af siden.

Hernede skal du gemme ændringer. Dvs. den ændring at Peter nu er medejer af facebooksiden. Du vil blive bedt om at taste dit password, og vær at vide om det password er, at det IKKE er facebooksiden som har et særligt password. Nej, det er såmænd Vaks Vuffelivovs password, som bruges helt ude ved begyndelsen af processen med at logge på Facebook.

En facebookside har IKKE sit eget password.

Nej. De personer som administrerer facebooksiden har passwords, som skal bruges i tilfælde af man vil tilføje kollegaer – eller smide kollegaer af administrator-teamet.

… og det sidstnævnte er præcis, hvad der skal ske nu. Vaks Vuffelivov skal smides af holdet, for det er en fejl. En falsk profil som helst ikke skal hænge og forurene universet.

Du logger ind som Peter Petersen, og fjerner på samme sted i indstillingerne (indstillinger – sideroller) Vaks Vuffelivov. Ved at føre musen over navnet fremkommer et kryds, og her skal du trykke.

Du fjerner dermed Vaks, men du skal også rulle mod bunden og gemme indstillingen, at Vaks er fjernet. Igen skal der indtastes password, og det er på dette tidspunkt Peter Petersens password, i og med, det er Peter der er ved at foretage en handling. Passwordet skal indtastes, for at sikre mod at en anden end Peter laver unoder, eksempelvis mens han har rejst sig fra sin computer, hvor en anden kan sætte sig ved maskinen og lave om på ejerskabet af facebooksiden.

Enkelte begynderkurser i Facebook handler måske om at lave ovenstående opsætning, men det begrænser sig til få. De fleste – især kurser i markedsføring – vil tage for givet, at du allerede fra start har en facebookside opsat til et par trin mere end begynderniveau.

Dvs. udover selve opsætning, som gennemgået herover, også har noget erfaring med at lave opslag på siden.

Der er i tillæg til ovenstående også endnu mere avancerede opsætninger, fordi Facebook tilbyder ekstra features, når du laver annoncering. Det har jeg undladt her, og det skal du stole trygt på, at det er til det bedre.

Det er på kurser, man bør lære om Facebook Business Manager og om Power Editor. Med mindre det er anført udtrykkeligt, at du forud for et kursus skal være sat op på Business Manager, så vil jeg være tryg ved at møde op uden at være det.

Hint: men nu hvor jeg måske har løftet sløret for noget der måske er ukendt for dig, så vil jeg da foreslå dig, at du smutter et sving forbi Google og finder artikler om, hvad Business Manager er. Så er du bedre forberedt inden dit facebookkursus.

På vores facebookkursus Sælg på Facebook, er business manager ikke inde i billedet. Det er fordi kursets centrale område er gratis synlighed. Den man opnår ved at skrive gode opslag til sine følger – dvs. de som har trykket synes godt om siden.

Inden du skal annoncere og gøre dig mere synlig for annoncebudget, så kan det være kursusudgiften værd, at sætte sig ind i hvordan man udtænker, former, og skriver et godt opslag på Facebook. Det kan du læse mere om på vores kursusoversigt, hvis du søger efter kursus i Facebook lige nu.

Hvis du er på vej på et andet kursus. Uanset om det er et af vores, så ønskes du god læringslyst herfra. Håber du bliver en stjerne, og håber vi måske mødes et sted derude i nørdeland, hvor vi kan tale om arbejdet med markedsføring på det forunderlige Facebook.

Gratis e-bog! Hent den her

Derfor vender dine fans aldrig tilbage - De 7 største dødssynder i håndteringen af Facebook

Helt gratis. Afmeld når som helst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *